رفتن به مطلب

پست های پیشنهاد شده

در این بخش می خوانیم:

·         بورک چیست

·         تاریخچه ی بورک

·         انواع بورک

·         طرز تهیه بورک گوشت و سیب زمینی

 

بورک چیست و از کجا آمده؟

بورک که نحوه ی تلفظ صحیح آن با کسره بر حرف ر میباشد (به ترکی Börek) یکی از محبوب ترین میان وعده ها در کشور ترکیه است.

بورک علاوه بر کشور ترکیه در سایر مناطق از جمله: بالکان ها، قفقازها، ساکنان مشرق، ساکنان مدیترانه، اروپای شرقی و همینطور آسیای غربی مورد استفاده است.

این میان وعده ی لذیذ مدتیست که جای خود را در سفره های ایرانی نیز باز کرده است.

بورک از ترکیب یک خمیر معروف به نام "خمیر یوفکا یا فیلو" و مواد مختلف تهیه میشود. بورک را می توان هم در فر پخت هم در روغن سرخ کرد.

انواع بورک:

بورک انواع مختلفی دارد. بورک را هم به صورت یک تکه و در تابه های بزرگ میپزند و پس از پخت آن را به قطعات کوچک تقسیم میکنند و هم آن را به صورت تک نفره آماده میکنند.

اگر قصد دارید از بورک در وعده های صبحانه یا عصرانه استفاده کنید، میتوانید مقداری پنیر و سبزیجات در خمیر یوفکا بپیچید و برای سایر اوقات می توان از موادی مثل گوشت چرخ کرده، کالباس و سوسیس، مرغ، تخم مرغ، قارچ و .... هر چیزی که به آن علاقه مندید استفاده کنید.

 

در ادامه طرز تهیه یک نوع بورک سنتی و آسان را برای شما آوردیم:

 

((بورک گوشت و سیب زمینی))

زمان آماده سازی: 15 دقیقه

زمان پخت: 30 دقیقه

مناسب برای: 6 نفر

 

مواد لازم میانی:

·         1 عدد پیاز (بزرگ و خرد شده)

·         450 گرم سیب زمینی (پوست کنده و خورد شده)

·         450 گرم گوشت چرخ کرده

·         ½ قاشق غذاخوری فلفل دلمه ای

·         نصف مکعب عصاره گوشت یا عصاره سبزیجات (اگر نبود از نمک و سایر ادویه جات استفاده کنید)

خمیر:

·         1 بسته خمیر یوفکا یا فیلو (حدودا 450 گرم خمیر یا 14 الی 18 ورق)  = شما میتوانید لینک ها تنها برای اعضای سایت قابل نمایش است. را به صورت آنلاین تهیه کنید.

·         روغن (آفتاب گردان، کانولا، انواع روغن گیاهی _ ترجیحا به صورت اسپری)

برای روی بورک ها:

·         ½ پیمانه آب

·         2 قاشق غذاخوری کره

·         ½ قاشق غذاخوری نمک

 

طرز تهیه:

1.      در یک کاسه ی بزرگ پیاز، سیب زمینی، گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه ای و ادویه جات را کاملا مخلوط نمایید و کنار بگذارید.

2.      فر را بر روی 490 درجه فارنهایت (250 درجه سلسیوس) گرم کنید.

3.      یک لایه خمیر را بر روی سطح کار خود پهن کنید و به خوبی بر روی آن روغن اسپری کنید( یا با قلمو بر روی خمیر بزنید).

4.      به اندازه ی یک مشت از مواد را بر روی لبه ی خمیر گذاشته به طوری که ضامت آن حدود  2 انگشت شست باشد.

5.      خمیر را به دور مواد مثل یک سیگار لوله کنید.

6.      روی خمیر لول شده را روغن بزنید.

7.      خمیر لوله شده را درون یک ظرف (قابلمه یا پیرکس) که به روغن آغشته کرده اید بگذارید.

8.      مراحل قبلی را برای تمام خمیرها (14 الی 18 ورق خمیر) تکرار کنید. و تمام لوله ها را محکم در کنار یکدیگر درون ظرف بگذارید.

9.      ظرف را درون فر بگذارید.

10.  دما فر را به 450 درجه فارنهایت (230 درجه سلسیوس) کاهش دهید.

11.  بعد از 8 تا 10 دقیقه ی اول پخت، ظرف را بیرون آورده و روی آن را با فویل بپوشانید.

12.  ظرف را به فر برگدانده و تا 20 دقیقه دیگر مواد را بپزید. (مجموع پخت 30 دقیقه شود).

13.  پس از خارج کردن بورک از فر، کره ی آب شده به همراه آب را روی آن اسپری کنیدو روی آن نمک بپاشید. روی ظرف را با دستمال تمیزی بپوشانید و بگذارید خنک شود.

14.  بورک را به ابعاد دلخواه به صورت عمودی برش زده و سرو کنید.

 

 

امیدوارم از این بورک های خوشمزه در منزل تهیه کنید و در کنار اعضای خانواده و دوستان لذت ببرید. برای تهیه خمیر مورد نیاز برای تهیه بورک میتوانید به سایت فروشگاه آنلاین لینک ها تنها برای اعضای سایت قابل نمایش است. مراجعه کرده و به صورت آنلاین سفارش دهید.

ما در اسرع وقت محصولات را به دست شما میرسانیم.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...