رفتن به مطلب

آشنایی با تگ canonical و اشتباهات رایج استفاده از این تگ


Saberian

پست های پیشنهاد شده

  • مدیریت کل سایت

شاید برای شما در تولید محتوای پیش اومده باشه که مثلا برای بالا بردن سئو سایت خود از لینک های داخلی استفاده کنید و این امر باعث بشه که کاربر با کلیک بر روی لینک مشخص شده به فلان دسته بندی خاص منتقل بشه . امروزه همه موتورهای جستجو از یک تگ به نام canonical پشتیبانی می کنند هدف اصلی این تگ اینه که خزنده های موتور جستجو با لینک های مختلف یه یک صفحه به مراجعه نکنند .

 

 

b494-cnn-20rel-20canonical.jpg

 

 

 

موتورهای جست و جو با آپدیت های جدید به ما نکات مورد تاکید جدید خود را معرفی میکنند. در جدیدترین آپدیت های گوگل تاکید بر محتوا بسیار زیاد شده است٬ به همین دلیل موضوع محتوای دوقلو یا Duplicate Content ارزش بسیار زیادی پیدا کرده.

تصویر زیر به صورت خلاصه آنچه را که شما باید در مورد محتوای دوقلو بدانید معرفی میکند:

 

در تصویر مشاهده میکنید که روبات گوگل به مطلبی برمیخورد که هر ۲ مطلب از نظر روبات یکسان هست. اگر هر ۲ مطلب ایندکس شوند این تاثیر بسیار بدی بر روی رتبه سایت در موتورهای جست و جو خواهد گذاشت٬ در اینجاست که تگ CANONICAL URL کار اصلی را انجام میدهد.

این تگ مانند ریدایرکت ۳۰۱ عمل میکند. فرض کنید شما با استفاده از ریدایرکت یک صفحه را به صفحه ی دیگر منتقل میکنید٬ این تگ به اسپایدر میگوید که این مطلب مانند این مطلب دیگر هست و باید یکی از انها ایندکس شوند و محتوای دوقلو حساب نشوند. یا به عبارتی دیگر صفحات متفاوت باید به عنوان یک صفحه حساب شوند.

این تگ یکی از بهترین و ساده ترین روش های جلوگیری از ایجاد شدن مطالب یکسان است. در ابتدا بیشتر متخصصان سئو بر این باور بودند که استفاده از دیرایرکت بهتر است اما با گذشت زمان ثابت شد که این تگ در عین سادگی تا حدی از ریدایرکت هم بهتر است.

 

اشتباه های رایج در زمان استفاده از rel=canonical

استفاده از خصوصیت rel=canonical در صفحات سایت شما کمک بسیار زیادی به موتور جستجو می کند تا بتوانند نسخه اصلی صفحات را برای ایندکس از بین صفحات تکراری سایت شما تشخیص دهند. این روش از طریق موتورهای جستجوی زیادی پشتیبانی می شود از جمله گوگل، یاهو و بینگ.

استفاده از rel=canonical از ایندکس شدن صفحات تکراری در موتور جستجو جلوگیری می کند، این موضوع بیشتر برای لینکهای داخلی سایت اتفاق می افتد، مانند لینکهائی که در نتایج جستجو ظاهر می شوند. در هر صورت، استفاده از rel=canonical می تواند تا حدودی مشکل زا باشد به این دلیل که تعریف آن برای مدیران سایت ها واضح نیست و این موضوع باعث می شود که تنظیمات سایت خود را به اشتباه انجام دهند.

 

زمانی که مدیر سایت لینک سایت خود را به رنک قرمز مخملی در سمت چپ مرورگر خود می بیند موتورهای جستجو آن را به رنک آبی تیره در سمت راست مشاهده می کنند.

 

برای اینکه دچار مشکلات ناشی از این موضوع نشوید، به طور بسیار جدی پیشنهاد می کنم که از شیوه های ارائه شده در این مقاله برای بهبود وضعیت سایت خود استفاده کنید:

 

  • مشکل تعداد زیادی از صفحات تکراری سایت ها می تواند با استفاده از rel=canonical برطرف شود.
  • همواره چک کنید که نسخه صفحه ای که به صورت کنونیکال به آن لینک داده اید وجود دارد و شامل خطای 404 نمی شود.
  • همواره چک کنید که نسخه صفحه ای که به صورت کنونیکال به آن لینک داده اید وجود دارد و شامل صفحاتی که دسترسی به آن را توسط موتور جستجو در فایل robots.txt محدود کرده اید نمی باشد.
  • از این موضوع اطمینان حاصل کنید که می خواید صفحه ای در نتایج گوگل نشان داده شود که آن را با rel=canonical مشخص کرده اید.
  • Rel=canonical را در بخش head صفحه مورد نظر یا هدر http آن نیز قرار دهید.
  • بیش از یک نسخه برای rel=canonical صفحات خود تعریف نکنید

 

اشتباه 1 : قراردادن rel=canonical برای صفحه اول صفحاتی که صفحه بندی دارند

تصویر کنید که یک صفحه داریم که مطالب آن به صورت زیر صفحه بندی شده اند:

 

  • example.com/article?story=cupcake-news&page=1
  • example.com/article?story=cupcake-news&page=2

 

مشخص کردن rel=canonical ازصفحه 2 و صفحات دیگر به صفحه اول کار درستی نیست، به این دلیل که این صفحات duplicate page محسوب نمی شوند و محتوای متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. استفاده از rel=canonical در این حالت باعث خواهد شد که سایر صفحات (صفحات 2 به بعد) در موتورهای جستجو ایندکس نشوند.

محتوای مفید یک سایت ممکن است با استفاده از این کار از دست برود و در نتایج موتورهای جستجو ظاهر نشود. در این حالت پیشنهاد گوگل استفاده از یک rel=canonical در صفحات جز به یک صفحه از کل مقالات است. همچنین می توانید از خصوصیاتی مانند rel=prev و rel=next برای حرکت بین مطالب استفاده کنید. در واقع rel=canonical به صفحه ای باید لینک شود که تمام مطالب را در خود داشته باشد، اگر چنین صفحه ای طراحی نشده است، تنها از rel=next و rel=prev استفاده شود.

 

اشتباه 2: آدرس های مطلق به اشتباه به صورت نسبی نوشته می شوند

تگ مانند بسیاری از تگ های HTML هر دو حالت آدرس های نسبی و مطلق را قبول می کند، آدرس های نسبی از یک آدرس نسبت به صفحه فعلی استفاده می کنند. به عنوان مثال “images/cupcake.png” به این معنی که آدرس تصویر فوق در پوشه images نسبت به مسیر فعلی قرار دارد. آدرس های مطلق شامل مسیر مطلق هستند و با http شروع می شوند.

مشخص کردن در یک صفحه به صورت یک مسیر نسبی شناخته می شود زیرا با عبارت http:// شروع نشده است، موتورهای جستجو نیز این آدرس را به صورت نسبی در نظر گرفته و این موضوع باعث می شود که در این آدرس خطا گرفته و آدرس فوق را در نظر نگیرند. این موضوع باعث می شود که اطلاعات صفحه فوق در موتورهای جستجو ایندکس نشود.

 

اشتباه 3: تعریف غیر عمد یا چندگانه rel=canonical

هر از چندگاهی مشاهده می شود که به صورت غیر عمد rel=canonical برای چندین صفحه تکراری تعریف می شود. در موارد بسیار نادر اشتباهات تایپی ساده ای را می بینیم، اما بسیاری از مواقع یک مدیر سایت پرمشغله قالبی را در سایت خود کپی می کند در حالیکه به rel=canonical فکرنکرده است. در این مواقع سایت مورد نظر به سایت طراح قالب لینکی به صورت rel=canonical داده است و این موضوع باعث می شود که سایت مورد نظر در موتورهای جستجو ایندکس نشود.

اگر از یک قالب استفاده می کنید، این موضوع را چک کنید که لینک های rel=canonical آن قالب را کپی نمی کنید.

از طرف دیگر صفحاتی هستند که شامل چندین تعریف rel=canonical به آدرس های متفاوت می باشند. این موضوع زمانی اتفاق می افتد که مدیران سایت ها از پلاگین های سئو – SEO – که یک خصوصیت rel=canonical را به صورت پیش فرض در صفحه قرار می دهند، استفاده می کنند. این موضوع باعث می شود که به صورت نادانسته مدیرسایت باعث چنین مشکلی در سایت خود شود. گوگل تمام لینک هایی از این قبیل را نادیده می گیرد، در این مواقع سایت مورد نظر هرگونه مزیتی که از قرار دادن rel=canonical می توانست بدست بیاورد را با این کار از دست می دهد.

در هر دو حالت فوق، چک کردن مجدد سورس صفحات سایت به مدیران سایت کمک خواهد کرد که مشکلات سایت خود را برطرف کنند. حتما بخش Head سایت خود را چک کنید و در نظر بگیرید که لینک های rel=canonical ممکن است از هم جدا پخش شوند. همچنین خصوصیات پلاگین هائی که برای سایت خود نصب می کنید را همواره چک کنید.

 

اشتباه 4: مشخص کردنrel=canonical در صفحه گروه مقالات یا صفحه فرود به آدرس یک مقاله ویژه

فرض کنیم که شما یک سایت درباره دسرها دارید. سایت شما اطلاعات مفید طبقه بندی شده ای از "شیرینی ها" و "بستنی ها" دارد. هر روز یک دستور غذای جدید در هر گروه اضافه می شود. به عنوان مثال صفحه فرود شیرینی سایت شما شامل یک مقاله ویژه برای "کیک قهوه قرمز مخملی" است، به دلیل اینکه گروه "شیرینی" معمولا محتوای یکسانی مانند "کیک قهوه قرمز مخملی" دارد، شما یک لینک با خصوصیت rel=canonical از صفحه گروه به مقاله ویژه خود می دهید.

اگر موتور جستجو خصوصیت rel=canonical فوق را قبول کند، تمام مقالات مرتبط با شیرینی های شما در نتایج موتور جستجو ظاهر نخواهد شد. این موضوع به این دلیل است که سیگنال های rel=canonical به موتورجستجو می گوید که سایر صفحات شما به صورت تکراری می باشند و صفحه اصلی سایت شما مقاله "کیک قهوه قرمز مخملی" است. در هر صورت اگر بخواهید که کاربران بتوانند هر دو گروه مطالب شما و مقالات آنها را پیدا کنند، بهترین کار این است که هر صفحه تنها به خودش از ارجاع rel=canonical استفاده کند و یا به طور کلی از چنین دستوری استفاده نکنید.

این موضوع را به خاطر داشته باشید که تعریف canonical برای مشخص کردن آدرس اینترنتی است که ترجیح می دهید در نتایج موتور جستجو نمایش داده شود و از اضافه کردن آن برای یک گروه از مقالات یا صفحات فرود سایت خود جدا خودداری کنید.

 

اشتباه 5: استفاده از rel=canonical در تگ body صفحات

تگ Link برای rel=canonical تنها باید در بخش head صفحات html استفاده شود. برای اجتناب از دریافت خطاهای تجزیه html بهتر است خصوصیت rel=canonical را در نزدیکترین خط نسبت به تگ قرار دهید. زمانی که تگ فوق در بخش body صفحه قرار می گیرد باعث می شود که دستور فوق نادیده گرفته شود.

حل کردن این مشکل بسیار ساده است، کافی است که مکان قرار گرفتن تگ فوق را چک کرده و همواره در نظر داشته باشید که دستور فوق باید در بخش سایت شما قرار گیرد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...