رفتن به مطلب

فرآیند ثبت شرکت با موضوع کارگزاری بورس


kare

پست های پیشنهاد شده

اوراق بهادار، از قبیل سهام شرکت های سهامی و انواع اوراق قرضه صادره از طرف شرکت ها و شهرداری ها و موسسات وابسته و خزانه داری کل، هر یک دارای ارزشی است که بهای آن به تناسب فعالیت سازمان های صادره کننده آن ها همه روزه در نوسان است و اگر این اوراق قابل معامله و نقل و انتقال باشند، در بازار فروش داد و ستد می شوند، که دولت ناچار است با ایجاد مقرراتی در آن مداخله کند. این قبیل معاملات در محلی گرد می آیند که مجموعه این معاملات بورس نامیده می شود. در واقع، بورس به مکانی گفته می شود که در آن جا پاره ای از کالاها و اوراق بهادار قیمت گذاری می شوند و سپس بر روی آن کالاها و اوراق بهادار، معامله انجام می گیرد، آن چه در بورس قیمت گذاری و معامله می شود :


- اگر کالا باشد، آن را بورس کالا می نامند و به نام آن کالا نام گذاری می کنند مانند : بورس غلات، بورس قهوه ، بورس قند و شکر و ...
- اگر سهام شرکت ها، اوراق قرضه قابل نقل و انتقال، ارزها و سایر اوراق بهادار قابل نقل و انتقال، ارزها و سایر اوراق بهادار قابل نقل و انتقال باشد، آن را بورس اوراق بهادار می نامند. 
بنابراین ملاحظه می شود که نبض اقتصادی جهان در بورس های مهم کالاها و اوراق بهادار می تپد. در حقیقت بورس نوعی بازار و تدابیری است برای گسیل داشتن منابع کشورها به سوی تولید و خدمات. 
افرادی که با خرید شرکت ها در بورس سرمایه گذاری می کنند، سرمایه خود را از گزند تورم و زیان ناشی از آن مصون می دارند چه افزایش قیمت سهام سرمایه گذاران را منتفع می کند. اوراق سهام خریداری از بورس به راحتی قابل تبدیل به پول است. با خرید سهام شرکت های مختلف خطر سرمایه گذاری کاهش می یابد. از دیگر مزایای سرمایه گذاری در بورس اندک بودن مالیات بر منافع حاصل از خرید و فروش سهام و سود سهام ، حق رای داشتن خریدار در مجامع عمومی شرکت هایی که سهامدار آن شرکت ها شده اند، می باشد.

ارکان بورس ( تهران )
مطابق قانون تاسیس بورس اوراق بهادار تهران، ارکان این بورس به ترتیب ذیل است :
1. شورای عالی بورس
2. هیات پذیرش اوراق بهادار 
3. سازمان کارگزاران بورس
4. هیات داوری بورس
1) شورای عالی بورس، عالی ترین مرجع تصمیم گیرنده در بورس است و وظایف اصلی این شورا تصویب آیین نامه ها و مقررات بورس و نظارت بر حسن اجرای آن ها است. از دیگر وظایف این شورا تجدید نظر در تصمیمات هیات مدیره، هیات پذیرش بورس و انتخاب نماینده برای شرکت در جلسات هیات مدیره و هیات پذیرش اوراق بهادار است. ریاست این شورا به عهده رئیس کل بانک مرکزی است. 
2) هیات پذیرش اوراق بهادار، موظف است در خصوص قبول یا رد اوراق بهادار در بورس تهران یا حذف اوراق بهادار موجود در بورس مذکور که صلاحیت لازم برای باقی ماندن در بورس را از دست داده اند، تصمیم شایسته اتخاذ کند. ریاست این هیات به عهده قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی است. 
3) سازمان کارگزاران بورس، زیر نظر هیات مدیره بورس انجام وظیفه می کند. 
هیات مدیره از بین کارگزاران انتخاب می شود. وظیفه هیات مدیره اداره امور بورس، تنظیم و آگهی فهرست اوراق بهادار و غیره است. کارگزاران بورس اشخاصی هستند که به طور انحصاری حق معامله در بورس را دارند. خریداران و فروشندگان، معاملات خود را با کارگزاران بورس انجام می دهند. سازمان کارگزاران بورس دارای شخصیت حقوقی است. 
کارگزاران بورس باید دارای شرایط ذیل باشند :
- تابعیت ایران .
- نداشتن پیشینه کیفری موثر . 
- داشتن حسن شهرت. 
- دارا بودن حداقل 25 سال سن. 
- داشتن لااقل سه سال سابقه کارآموزی نزد یک یا چند کارگزار بورس. 
- گذراندن امتحان نظری . 
- دریافت اجازه اشتغال به کارگزاری از هیات مدیره بورس. 
کارگزاران حق اشتغال به معاملات دیگر در خارج ندارند. هر یک از کارگزاران به میزانی که شورای عالی بورس تعیین می کند، باید تضمین نقدی یا ملکی بدهند تا اگر از عملیات آنان خسارتی به هر یک از طرفین معامله برسد، از آن محل جبران شود. 
4) هیات داوری بورس، مرجعی است که صلاحیت رسیدگی به اختلافات میان کارگزاران را دارد و نیز اختلافاتی که بر اثر معاملات بورس بین خریداران یا فروشندگان با کارگزاران ایجاد شده، در صلاحیت آن ها است. ریاست این هیات به عهده نمایندگان وزیر دادگستری است. 
فروشنده و خریدار سهام ، برای خرید و فروش سهام باید به یکی از کارگزاران بورس مراجعه کنند و حسب مورد دستور فروش یا دستور خرید سهام مورد نظر خود را به کارگزار بدهد. البته قبل از خرید یا فروش با کارگزار خود در این خصوص مشورت می کند. چون کارگزاران افراد قابل اعتماد و در این زمینه خبره اند و از نوسانات مالی شرکت ها و از اوضاع مالی، اقتصادی و سیاسی کشور و جهان آگاهند. از این رو ، به خوبی می توانند فروشندگان و خریداران را راهنمایی کنند. متقاضی خرید سهام ، فرم دستور خرید و متقاضی فروش سهام ، هم فرم دستور فروش و هم فرم دادن وکالت به کارگزار را باید پر کند.

فرآیند ثبت شرکت کارگزای بورس
جهت فعالیت در زمینه بورس و اوراق بهادار ، اخذ مجوز از سازمان بورس ضروری است . متقاضیان محترم ثبت شرکت ، پس از اخذ مجوز می توانند در قالب شرکت سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود، اقدام نمایند. 
برای ثبت شرکت سهامی خاص چه مدارکی لازم است؟
1- دو برگ اظهارنامه شرکت سهامی خاص،تکمیل آن و امضاء ذیل اظهارنامه توسط کلیه ی سهامداران
2- دو جلد اساسنامه شرکت سهامی خاص که ذیل تمام صفحات آن به امضاء کلیه ی سهامداران رسیده باشد.
3- دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسین که به امضاء سهامداران و بازرسین رسیده باشد.
4- دو نسخه صورت جلسه هیئت مدیره که به امضاء مدیران منتخب مجمع رسیده باشد.
5- فتوکپی شناسنامه کلیه سهامداران و بازرسین برابر اصل شود.
6- ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آن جا باز شده است.
تذکر:در صورتی که مقداری از سرمایه ی شرکت آورده ی غیر نقدی باشد(اموال منقول و غیر منقول)ارائه ی تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری الزامی است و در صورتیکه اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت قرار داده شود ارائه ی اصل سند مالکیت ضروری است.
7- ارائه مجوز در صورت نیاز بنا به اعلام کارشناس اداره ثبت شرکت ها
8- کپی کارت ملی
توجه: کلیه شرکت های سهامی خاص موظفند یک جلد دفتر سهام جهت ثبت سهام شرکت تهیه نمایند و تغییرات سهام نیز طبق مقررات در آن ثبت گردد.
با ارائه ی مدارک فوق ، به وکلاء ثبت شرکت کارا می توانید در سریع ترین زمان ممکن به صورت ویژه، شرکت خود را به ثبت برسانید. 
برای تشکیل شرکت سهامی خاص رعایت نکات ذیل الزامی است :
1- حداقل 3 نفر عضو اصلی در شرکت که به سن قانونی رسیده باشند. ( 18 سال تمام )
2- حداقل سرمایه شرکت 1.000.000 ریال باشد. 
3- در بدو تاسیس حداقل 35% سرمایه به صورت نقدی باید به حساب شرکت تودیع شود. 
4- در صورت سرمایه غیر نقدی ( در صورت وجود ) باید به تفکیک تقویم و در اظهارنامه منعکس گردد.
5- سرمایه شرکت صرفاَ توسط موسسین تامین می شود.موسسین شرکت،نسبت به کلیه اعمال و اقداماتی که به منظور تاسیس و به ثبت رسانیدن شرکت انجام می دهند،مسوولیت تضامنی دارند.تا وقتی که شرکت به ثبت نرسیده است،صدور ورقه سهم یا گواهینامه موقت سهم ممنوع است.در صورت تخلف امضاء کنندگان آن ها،مسوول جبران خسارات اشخاص ثالث خواهند بود.
6- اعضاء هیات مدیره باید حداقل از 2 نفر تشکیل گردد و اعضا و هیات مدیره باید حداقل دارنده یک سهم باشند و اعضا و هیات مدیره نباید دارای سوء پیشینه کیفری باشند. 
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود:
1- دو نسخه شرکتنامه ی تکمیل شده
2-  دو نسخه تقاضانامه ی تکمیل شده
3- دو نسخه اساسنامه ی تکمیل شده
4- تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و همچنین فیش واریزی
5- اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
6- تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه ی شرکا،مدیران و هیات نظار(در مواردی که تعداد شرکا بیش از 12 نفر باشد)
7- اصل گواهی عدم سوپیشینه جهت اعضا ی هیات مدیره،مدیر عامل
8- دو نسخه صورتجلسه ی مجمع عمومی موسس
9- دو نسخه صورتجلسه ی هیات مدیره 
10- اصل وکالتنامه ی وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود داشتن شرایط زیر لازم می باشد:
1- این شرکت با حداقل دو نفر شریک دارای سن قانونی (18 سال تمام) قابل ثبت می باشد.
2- هر دو عضو شرکت باید سهامدار باشند،حتی یک درصد
3- سرمایه ی اولیه ی این شرکت صد هزار تومان می باشد.( این سرمایه پرداخت نمی شود و اسمی می باشد)

kararegister.com

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...